Vētras • IR.lv

Vētras

5
Nellija Ločmele

 

Kamēr jaukais laiks saules izslāpušajiem ļauj atjaunot D vitamīna krājumus un izbaudīt ziedēšanas skurbuli, politikas prognoze šonedēļ sola vētras un zibeņus!

VID ģenerāldirektores pēkšņā atkāpšanās jau saviļņojusi gan pretiniekus, gan atbalstītājus. Demisijas motīvi nav skaidri kā rīta rasa – Ināra Pētersone iepriekš solījusies nebūt marionete un atstāt amatu, ja jutīs politisku spiedienu. Redzot sekas, secinājums par cēloni pats uzprasās. Nākamā vadītāja izvēle parādīs, kādi vēji pūš VID burā.

Latvijas luterāņu gani sanāks, lai izlemtu jautājumu, kas vairumā luterāņu baznīcu sen jau ir skaidrs. Tomēr Latvijā šis jautājums ir kā bieza migla, kurā var maldīties līdz spēku izsīkumam. Vai sievietes drīkst ordinēt par mācītājām? Jā, saka igauņi, skandināvi, amerikāņi, čīlieši, etiopieši, angļi un desmitiem miljonu luterāņu visā pasaulē. Jā, agrāk teica arī latvieši, bet tagad grasās baznīcas satversmē ierakstīt šādas tiesības tikai vīriešiem. Protams, neviena migla nav mūžīga, un arī šī reiz izklīdīs. Testosterona tests baznīcā? Grūti tam iedomāties vēl neiederīgāku vietu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu