Solistu komanda • IR.lv

Solistu komanda

7
Aivars Ozoliņš

Valdības nespēja pieņemt rīcības plānu sola arvien vairāk populisma

Māra Kučinska valdībai joprojām nav rīcības plāna. Otrdien koalīcijai kārtējo reizi neizdevās par to vienoties. Šonedēļ valdības partneri to turpināšot «precizēt», nākamnedēļ «tuvosies finālam», cer premjerministrs. Un turpina atkārtot, ka valdībai jābūt «komandai».

Tomēr šķiet, ka šīs valdības moto drīzāk varētu būt «Vajag tikai kaut kā rakt!» – kā nu kurš prot un katram savā virzienā.

Savu rīcības plānu šī valdība bija plānojusi pieņemt mēneša laikā pēc tās apstiprināšanas, tātad līdz marta vidum. Divu mēnešu kavēšanās pati par sevi nebūtu nekas neparasts un dramatisks. Iepriekšējais, Laimdotas Straujumas vadītais Ministru kabinets savu četriem gadiem paredzēto rīcības plānu pērn februārī pieņēma trīs mēnešus pēc valdības apstiprināšanas. Arī Kučinska valdības rīcības plāns būs līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām atlikušajiem gadiem, tāpēc jāsagatavo rūpīgi. Bet tieši ar to ir problēma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu