Barvedis • IR.lv

Barvedis

2
Beļģijā dzimušo Abdelhamidu Abaudu (28) izmeklētāji uzskata par Parīzē sarīkoto teroraktu līderi. Viņš pats piedalījās uzbrukumos trim restorānlem.

Parīzes terora aktu rīkotāji līdz savu plānu īstenošanai nonāca mēģinot, kļūdoties, mācoties un mēģinot vēlreiz. Un iemanījās vairākas reizes izslīdēt no specdienestu rokām, liecina izmeklēšana

Ieroču troksnis vēl nebija apklusis. Tie, kuri spēja, mēģināja bēgt, lai glābtu savu dzīvību. Taču bija kāds vīrietis, kurš šķērsoja visu Parīzi, lai nokļūtu tuvāk slepkavību vietai.

13.novembrī mazliet pēc desmitiem vakarā Abdelhamids Abauds, ticis līdz pilsētas austrumu rajonam Montreijai, atstāja īrēto automašīnu un arī Kalašņikova automātu, ar kuru pusstundu iepriekš tika nogalināti vakariņotāji pilsētas centrā. Tad šķietami vienaldzīgs pret novērošanas kamerām iekāpa 9.līnijas metro un atgriezās cietušajā Parīzes daļā, kur joprojām valdīja aplenkuma stāvoklis. Izmeklētāji saka: viņš tonakt apstaigāja apšaudītās kafejnīcas un asiņaino koncertzāli – savu uzbrukumu mērķus.

Veselu gadu Abauds bija plānojis vairākus teroraktus Eiropā, taču īstenot izdevās tikai četrus. Turklāt tie izrādījās neveik-smīgi mēģinājumi. Parīzē viņš gribēja būt drošs par rezultātu, tāpēc šoreiz nebija vadījis uzbrukumus no attāluma, bet tieši iesaistījies pats. Abauds uzraudzīja savu slepkavu komandu – senus draugus un jaunus fanātiķus – un pēc tam apskatīja terora aktu sekas. Izmeklētāji ir pārliecināti: viņš bija gatavojis vēl vienu triecienu vilni dažas dienas vēlāk. Tad viņš bija paredzējis arī pats mirt kā pašnāvnieks, uzspridzinoties Parīzes biznesa rajonā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu