Cēliena beigas • IR.lv

Cēliena beigas

3
Aivars Ozoliņš

Valdība nekritīs par bēgļu jautājumu, taču rudenī jāpieņem budžets

Valdības koalīcijas partijas pirmdien nolēma, ka valdību vēl negāzīs. Premjerministre Laimdota Straujuma, izrādās, arī pēc atvaļinājuma neesot piekususi, kā viņas prombūtnē bijām daudz dzirdējuši no dažādiem politiķiem un tehnologiem. Un 250 bēgļu, kurus valdība nolēmusi uzņemt Latvijā, laikam mūsu valsti vai «latviešu rasi» vēl tomēr neiznīcināšot, kā vienubrīd bija norēgojies dažiem valdības partijas tīrasiņu tīrradņiem.

Tiesa, Eiropas civilizācijas priekšstāvis Nacionālajā apvienībā Roberts Zīle no Briseles, kuram bija uzticēts atrādīties medijiem pēc koalīcijas sēdes, turpināja draudēt, ka bēgļu jautājums esot stratēģiski svarīgāks nekā jebkura valdība. Un apvienība neesot arī atteikusies no domas apstrīdēt valdības lēmumu Satversmes tiesā. Tomēr nu jau «kontekstā ar pārējām lietām».

Skaidrs, ka NA, kā parasti, kad ir jāizvēlas, svarīgākas par populistiski ideoloģiskām tomēr izrādīsies šīs «pārējās lietas», kuras ietu secen, esot ārpus valdības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu