Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Zviedrijas princis Kārlis Filips (36) salaulājies ar bijušo modeli un realitātes šova zvaigzni Sofiju Helkvistu (30). Princis ir trešais rindā uz troni. Tās bija jau trešās karaliskās kāzas Zviedrijā četru gadu laikā.

Nedēļas notikumi pasaulē

ES amatpersonas pirmo reizi oficiāli apspriedušas Grieķijas maksātnespējas scenāriju. Vismazāk ticamais scenārijs ir panākt Grieķijas vienošanos ar kreditoriem par reformu veikšanu, kas ļautu tai līdz jūnija beigām saņemt atlikušo palīdzības programmas finansējumu – 7,2 miljardus eiro, lai veiktu parādu maksājumu Starptautiskajam Valūtas fondam. Progresa trūkuma un būtisku pretrunu dēļ sarunas ar Grieķiju pārtrauca gan SVF, gan Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers.

ASV vēl uz gadu pagarinājušas sankcijas pret Baltkrieviju. Tās attiecas uz cilvēkiem, kas pārkāpj cilvēktiesības, tajā skaitā lietojot represijas, kā arī ar korupciju saistītajiem. Sankcijas tika noteiktas 2006.gadā, jo daži Baltkrievijas valdības locekļi un citas personas grāva valsts demokrātiskos procesus un institūcijas.

Veras upes iziešana no krastiem Gruzijas galvaspilsētai Tbilisi nodarījusi milzīgus zaudējumus. Bez mājām palikuši desmitiem ģimeņu, plūdos gājuši bojā vairāk nekā desmit cilvēku, bet vēl vairāki ir pazuduši. Ūdens iznīcināja arī pilsētas zoodārzu, no kura vairāk nekā 600 iemītniekiem iznīcināti vai gājuši bojā pāri par 300.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu