Rotaļlaukumu mīklas atminējums • IR.lv

Rotaļlaukumu mīklas atminējums

5
Pēteris Stupāns (pa kreisi) un Ģirts Jurševskis.

Pirms trim gadiem nodibinājuši uzņēmumu, kas ražo rotaļlaukumu komplektus Eiropas tirgum, Pēteris Stupāns un Ģirts Jurševskis cer ar laiku uzbūvēt rūpnīcu, lai varētu no šī tirgus, kur apgrozās simtiem miljonu, paņemt maksimāli iespējamo

Uzņēmums Nordplay simtprocentīgi strādā eksportam. Viņu ražotie saliekamie rotaļlaukumu komplekti nopērkami vairāk nekā 10 valstīs, bet stratēģiskais sadarbības partneris, kas tos piegādā veikaliem, ir viena no lielākajām Lielbritānijas rotaļlietu ražošanas kompānijām. «Mēs nestrādājam publiskajam sektoram, nestrādājam pēc individuāliem pasūtījumiem un nepiedalāmies valsts vai pašvaldību iepirkumos,» saka Pēteris Stupāns. «Viss, ko ražojam, domāts individuālajiem patērētājiem.»

Izstrādājumu pamatā ir tehnoloģiskais risinājums, ko savulaik radījusi cita Cēsu kompānija Wendi Toys. To 2009.gadā kopā ar domubiedriem dibināja Ģirts Jurševskis, un tā darbojas joprojām, no Nordplay ražotajām detaļām komplektējot pašu izstrādātus rotaļlaukumus Latvijas tirgum un arī eksportam. Cēsīs, kur bijušās tipogrāfijas telpās atrodas Nordplay ražotne, pašlaik strādā 38 cilvēki, un šogad apgrozījums tiek plānots ap diviem miljoniem eiro.

Investora vietā partneris

Pašlaik uzņēmumā ražo 50 izstrādājumu veidus, kas tiek realizēti Rietumeiropas valstu veikalos. Tos var nopirkt gan atsevišķi, piemēram, pagalmā vai iekštelpās liekamos koka namiņus, gan arī kā dārzam paredzētus klasiskos rotaļlaukumu komplektus, kuros ietilpst kāpnes, šūpoles, torņi, slidkalniņš un vēl daudz kas cits. Tos izstrādājis Ģirts, kurš uzņēmumā atbild par tehnoloģiskajiem un tehniskajiem risinājumiem, kā arī par produktu dizainu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu