Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

6
Kristīne Simsone

 

oooo  T.S.Spiveta neticamie piedzīvojumi / The Young and Prodigious T.S. Spivet. Pārsteidzoši, ka šim 33 miljonus dolāru vērtajam darbam tik smagi klājies kases ieņēmumu ziņā. Kulta filmas Amēlija režisora Žana Pjēra Ženē veidots, tas nav atpelnījis pat pusi budžeta, kaut gan potenciāls ir milzīgs. Filma ir pirmklasīga piedzīvojumu drāma universālai publikai. Stāsta centrā laukos mītošs titulvaronis – desmitgadīgs izgudrotājs un viņa kolorītā ģimene: māte, Helēnas Bonemas Kārteres atveidota, ir insektu pētniece, bet tēvs (Kellems Kīts Rennijs) – kovbojs pēc pārliecības. Atbruņojoši vienkārša kinopasaka.  Splendid Palace no 22.maija.

ooo Gazeles / Les Gazelles. Tipiska franču sociālā komēdija, šoreiz par nemieru, ko trīsdesmitgadniekiem sagādā sabiedrības spiediens: izrādās, pēc «vispārējās» mērauklas tie, kas šajā vecumā nav precēti un «nostabilizējušies», ir aizdomīgi un gandrīz vai «defektīvi». Lai gan filma ir sievietes režisēta un stāsta par meiteņu grupiņu, to (kā ikvienu citu «sieviešu» kinodarbu) nevajag uzlūkot kā atsevišķu – feminīno – žanru. Vienkāršais, dažbrīd pat familiāri izklāstītais stāsts «attiecas» uz visiem. Splendid Palace no 22.maija.

ooo Franču tranzīts / La French. Iecerēta kā skats no franču perspektīvas par 70.gadu bēdīgi slaveno narkotiku kontrabandas tīklu French Connection, ko tāda paša nosaukuma filmā 1971.gadā apspēlēja režisors Viljams Frīdkins. Lai arī trilleris Frīdkina klasikas spriedzei un kriminālās pasaules grodajam atainojumam nestāv ne tuvu, tā vizuālais perfekcionisms attiecībā uz laikmeta detaļām ir ko vērts. Galvenajās lomās franču kino stilīgākie «puiši»: par filmu Mākslinieks oskarotais Žans Dižardēns un Žils Lelušs. No 22.maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu