Par lieliem jautājumiem • IR.lv

Par lieliem jautājumiem

5
Mārtiņš Bondars.
Aivars Ozoliņš

Nākamajam prezidentam jāspēj iedvesmot, formulēt un būt par paraugu, uzsver Mārtiņš Bondars (43) , ko Reģionu apvienība pieteikusi kā savu kandidātu

Latvijas Reģionu apvienība (LRA), kam Saeimā astoņi mandāti, izvirzījusi Valsts prezidenta amatam Mārtiņu Bondaru, kura darba biogrāfijas spilgtākais ieraksts pirms ievēlēšanas Saeimā bija prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas kancelejas vadīšana 1999.-2006.gadā. Pastāstījis, kāpēc izvirzīts un būtu labs prezidents, kandidāts sarunas beigās iedeva man savu «vizītkarti» – Brīvā viļņa ražotu «Mārtiņa Bondara šprotu» bundžu. Tādas rudenī apvienība dalījusi vēlētājiem parasto pašreklāmas bukletu vietā.

Kāpēc partija jūs nosauca jau 26.februārī, kaut gan oficiāli kandidātus varēs pieteikt maijā?
Pirmkārt, LRA redz tautas vēlēta prezidenta institūtu. Ja nesanāk tas, tad atklātas prezidenta vēlēšanas. Un vismazākā mērā LRA to redz kā procesu, kurā pēkšņi nez no kurienes uzrodas kandidāts un tiek nolikts tautas priekšā.

Tātad tas ir protesta žests? 
Tā ir politiskās kultūras un tradīciju maiņa. Tā iespējama divos veidos. Viens – mainot likumus, otrs – rīkojoties citādi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu