Brokastu maizītes ar slepkavības piedevu • IR.lv

Brokastu maizītes ar slepkavības piedevu

5
Salla Simuka.

Jaunās somu rakstnieces Sallas Simukas (33) kriminālromāni padarījuši viņu slavenu daudzās pasaules valstīs. Arī Latvijā tās labu laiku turas grāmatu topu virsotnē

Somu rakstniece Salla Simuka negaidīti kļuva par zvaigzni, kad sāka rakstīt baisus kriminālromānus pusaudžiem. Asiņaino trilleru autore patiesībā ir silta, maiga sieviete, kurai patīk brokastīs cept maizītes un likt to fotogrāfijas feisbukā. Tomēr arī viņas dzīvē ir kaut kas no šausminošajiem stāstiem.

Seklas pusaugu princesītes. Iedomīgi jaunie mākslinieki. Nedroši grāmattārpi. Un vienkārši skolēni, kuri nolemti mūžīgai pelēcībai. Visi kopā viņi veido Sallas Simukas Sniegbaltītes triloģijā aprakstītās Tamperes mākslas skolas vidi. 

Vardarbīgā kriminālstāstā ierautā skola tiek neglaimojoši kariķēta, taču grāmatas neatklāj, ka tā ir patiesa vieta. Tampereen Yhteiskoulun Lukio jeb TYK ir simtgadīga sarkano ķieģeļu ēka Tamperes centrā, Hallituskatu 32. Tieši šajā vidusskolā pusaudža gados gāja arī grāmatu autore Salla Simuka.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu