Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Lielās acis
Kristīne Simsone

 


ooo
 Lielās acis / Big Eyes. No Tima Bērtona allaž gribas gaidīt maķenīt vairāk nekā no Holivudas «ierindas» filmdariem, taču ir pienācis laiks aprast ar domu, ka viņa agrīno darbu oriģinalitāte neatkārtojas. Režisora atgriešanās biogrāfisko filmu žanrā (kopš Eda Vuda 1994.gadā) nav peļama, tomēr lentei pamatoti var pārmest dekoratīvismu un virspusējību, lai arī nekaitīgās devās. Stāstā par mākslinieci Mārgaretu Kīnu (Eimija Adamsa) un viņas despotisko vīru (Kristofs Volcs), kas sākotnēji uzdodas par gleznu autoru, ir daudz dullu līkloču (izrādās, kā abu dzīvē), možuma un dinamisma, lai Lielās acis sauktu par sulīgu izklaides našķi. Kino no 9.janvāra.

oooo Karte uz zvaigznēm / Maps to the Stars. Jau nozudusi no multipleksu repertuāra, kanādiešu l’enfant terrible, režisora Deivida Kronenberga jaunākā filma ir šerpa un ciniska versija par Holivudas ķēķa aizkulisēm un monstrozs (protams, stilizēts) zvaigžņu aprindu portretējums, kurā ietilpinātas gan neprāta, incesta, gan apstulbinošas ārišķības tēmas. Jēdzīgākā no Kronenberga pēdējo gadu lentēm ar raksturīgo tumšo, provokatīvo noskaņu. Novērtējiet Džulianu Mūru pusjukušas aktrises lomā. Splendid Palace no 26.decembra.

Nesalauztais / Unbroken. Andželīnas Džolijas otrais piegājiens spēlfilmu režijā, ko vēl diemžēl nav bijusi laime redzēt. Ārvalstu kritiķi pret šo veikumu šķiet pielaidīgāki nekā pret caurkritušo, 2011.gadā režisēto Bosnijas kara drāmu un neizprotamo mīlasstāstu Asins un medus zemē (In the Land of Blood and Honey). Filmai Nesalauztais, kuras pamatā ir Otrā pasaules kara veterāna un olimpieša Lūisa Zamperini dzīvesstāsts, nepārprotami ir cits vēriens un ambīcijas – Džolija mērķē uz episku varoņstāstu. No 9.janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu