Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Lielas transportlidmašīnas vēderā no Šveices uz saulaināku vietu — Abū Dabī — pārvests lidaparāts Solar Impulse 2, kas tiek darbināts tikai ar saules baterijām. Plānots, ka martā tas dosies revolucionārā piecus mēnešus ilgā lidojumā apkārt pasaulei.

Nedēļas notikumi pasaulē


Lietuva par spiegošanu citas valsts labā aizturējusi kādu armijas virsnieku
. Gaisa spēku virsnieks aizturēts Šauļos, kur atrodas bāzē ar NATO iznīcinātājiem, kas patrulē virs Baltijas. Aizturēta arī persona, kurai informācija nodota. Kā atzinis Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Artūrs Paulausks, «ļoti iespējams», ka aizturētais spiegojis Krievijas labā. Šis ir jau trešais spiegošanas gadījums, kas Lietuvā nācis gaismā divu mēnešu laikā.

Lietuva gadumijā pievienojās eirozonai, kļūstot par tās 19. un, domājams, šobrīd arī pēdējo dalībvalsti. Līdz ar to visās trijās Baltijas valstīs beidzot ir kopīga valūta. Lietuvas eiro monētas, ko rotā Lietuvas ģerboņa figūra Vītis – bruņinieks auļojoša zirga mugurā, tapušas pašmāju naudas kaltuvē, bet nepieciešamo eiro banknošu daudzumu Lietuva sarūpējusi sadarbībā ar Vācijas Centrālo banku.

Pēc trim vēlēšanu kārtām Grieķijas parlamentam nav izdevies ievēlēt jaunu Valsts prezidentu, tāpēc, saskaņā ar konstitūciju, atlaists pašreizējais sasaukums. Pirmstermiņa vēlēšanas notiks 25.janvārī, un tajās varētu uzvarēt kreisie, kas raisa ES un starptautiskā finanšu tirgus satraukumu, jo pieprasa pārskatīt ārvalstu aizdevumu noteikumus un pat draud izstāties no eirozonas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu