Augusta skaņas • IR.lv

Augusta skaņas

8
Marselo Alvaress, Vestards Šimkus, Aurēlija Šimkus, Kšištofs Pendereckis, Kristians Zahariass

Peldošas skatuves, Ziemassvētku maltītes un slaveni viesi

Joprojām visur skaļa dziedāšana un spēlēšana – muzikālā vasara turpinās. Jau šīsnedēļas nogalē Dainis Kalns aicina uz Siguldu, solot, ka viņa rīkotais opermūzikas festivāls būs labāks par Zalcburgas festivālu. Nudien – pasaulslavenā tenora Marselo Alvaresa vārds uz afišas ir viens no spēcīgākajiem šīsvasaras notikumiem. To, kāda izdosies «īsteni franciskā» Karmena, redzēsim 2.augusta vakarā, savukārt Alvaresa balss Siguldā skanēs 3.augusta galā koncertā.

Dažas dienas vēlāk Salacgrīvā notiks ikgadējais klasiskās mūzikas festivāls. Tā mākslinieciskais vadītājs Aleksejs Lundins atvedis uz Latviju pasaulslaveno vācu pianisma un diriģēšanas meistaru Kristianu Zahariasu, lai tandēmā atskaņotu Bēthovena vijoļsonātes, savukārt festivāla noslēgums jau tradicionāli iecerēts uz peldošas skatuves Kuivižos.

Atgādināsim, ka augustā darbu atsāks Latvijas Nacionālā opera: te atkal ripos Prokofjeva košie apelsīni, skraidelēs Mocarta Figaro kāzu tēli, un pēc Aika Karapetjana jaunās filmas panākumiem Monreālas fantāzijfilmu festivālā, iespējams, kādam varētu būt interesanti svaigu aci uzjautrināties par šā režisora iestudētās Rosīni operas Seviljas bārddzinis varoņu melnā humorā ietītajām gaitām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu