Ideju avangardā • IR.lv

Ideju avangardā

3
Kompānijas attīstības projektu vadītājs Māris Dubra, līdzīgi kā Sprīdītis, meklē arvien jaunus biznesa virzienus. «Lāpsta» uz viņa pleca — pašlīmējošā krāsainā plēve — tapusi WMT Baltic ražotnē.
Antra Ērgle

Kompānija WMT Baltic arvien bijusi jaunu biznesa virzienu sācēja, vizuālās reklāmas un polimēru materiālu pielietojuma jomā izaugot līdz Baltijas valstu līdera lomai

Firmas biroja ēkas apmeklējums Pļavnieku mikrorajonā Rīgā poligrāfijas cienītājam ir kā pastaiga Brīnumzemē. Veikalā un noliktavā var izcilāt pašlīmējošās lentes un krāsainus plēves ruļļus, darbnīcā izmēģināt lielformāta skeneri un dimanta slīpmašīnu, kam līdzīgu Baltijas valstīs nav. Pašapkalpošanās darbnīcā var izgatavot savu krekliņa vai reklāmas plakāta apdruku, iemācīties lietot profesionālus digitālos printerus, griezējus un frēzes, ar kurām iespējams izveidot dažādas vizuālo materiālu formas. Darbnīca savulaik atvērta Rīgas centrā, bet tagad pārcelta uz firmas biroju, taču joprojām populāra reklāmas un poligrāfijas profesionāļu un studentu vidū, stāsta WMT Baltic attīstības projektu vadītājs Māris Dubra.

Uzņēmuma vēsture sākusies teju reizē ar valsts neatkarības atjaunošanu, krietni pirms tagadējā nosaukuma iegūšanas 1998.gadā. Dubra WMT Baltic strādā vairāk nekā 12 gadu, taču stāsta – firmas trumpis vienmēr bijusi jaunu biznesa ideju īstenošana. «Tad, kad jauno produktu vai pakalpojumu pārņem konkurenti, mēs ar to vairs nestrādājam. Pirmie ar labu ideju nopelnām un ejam tālāk,» stratēģiju atklāj speciālists. Savulaik WMT Baltic pirmie Latvijā ieveduši LED apgaismes ķermeņus, ar ko tagad vairs nestrādā. Kad pamanījuši, ka Latvijā grūti nopirkt labu valsts karogu, sākuši tos ražot. Birojā ir gan mūsu valsts, gan Eiropas Savienības standarta paraugs.

Firmas pēdējais jaunums ir janvārī noslēgtais investīciju projekts – atvērta Baltijā vienīgā pilna cikla pašlīmējošo materiālu ražotne. Tajā investēti 300 000 eiro, informē kompānijas direktore Taive Buceniece. Papildus ierastajai līmplēvju un polimēru materiālu izmantošanai noformēšanā tagad šos materiālus var izmantot automobiļu, kuteru, elektromateriālu detaļu aizsargāšanai un sastiprināšanai. Ar poliuretānu aizsargā arī LED produkciju un iepakojuma virsmu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu