Janukovičs un Ušakovs • IR.lv

Janukovičs un Ušakovs

1
Aivars Ozoliņš

Ukraina parādīja oligarhu un «Maskavas draugu» bīstamību arī Latvijai

Ukrainā notikušajai revolūcijai būs tālejošs domino efekts vispirms postpadomju telpā un it īpaši Krievijā, taču arī Rietumos. Latvijā tas izpaudīsies gan kā politisko diskusiju akcentu pārkārtošana jau tūlīt, rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanas, gan arī ilgtermiņā un paliekoši, Kremļa režīmam neizbēgami un arvien straujāk zaudējot autoritāti ne tikai pašā Krievijā, bet arī kaimiņvalstīs. 

Bet Krievijas prezidenta Vladimira Putina aiziešana pa Ukrainas bijušā valdnieka Viktora Janukoviča taku, kas nu vairs nebūt nešķiet nereāla vai šodien maz aktuāla nākotne, Latvijai nozīmētu līdzšinējā partiju politiskā izkārtojuma un politiskās kultūras fundamentālu pārkārtojumu. 

Kopš neatkarības atgūšanas dominējošais «etniskais» jeb patiesībā Rietumu vai Austrumu izvēles pretnostatījums zaudētu aktualitāti līdz ar Kremļa mērķtiecīgi veidotu un sponsorētu politisko spēku iznīkšanu. Bet bez «krievu-latviešu» konflikta šablona nāktos par jaunu definēt arī «latviskumu». Sevis pasludināšana par «īstenajiem nacionālistiem» vairs nebūtu politisko tikumu vaļības indulgence un brīvbiļete uz Saeimu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu