Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma strauji mainījusi savas domas par elektrības tirgus atvēršanu – nedēļas laikā viņa no neizpratnes par to, kāpēc no 1.aprīļa pieaugs elektrības cenas un paziņojuma, ka jāatliek elektrības tirgus liberalizācija, pēc koalīcijas padomes sēdes nonākusi pie secinājuma, ka neredz pamatu atlikt elektrības tirgus atvēršanu, jo Latvenergo tāpat paaugstinātu elektrības cenu.

Valsts prezidents Andris Bērziņš Sočos pirmo reizi tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Iepazīšanās ilgusi tikai piecas minūtes, un tās laikā abi prezidenti apliecināja, ka Latvijas un Krievijas attiecību veidošana ir abpusēji nozīmīga, teica prezidenta preses padomniece Līga Krapāne. Viņa arī apstiprināja, ka joprojām spēkā ir bijušā prezidenta Valda Zatlera (RP) izteiktais uzaicinājums Putinam apmeklēt Latviju. Uz Sočiem dosies arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), kura tur neapmaksātā atvaļinājumā par saviem līdzekļiem uzturēsies no 13. līdz 17.februārim.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks jau trešo reizi uzteicis darbu savai vietniecei Jutai Strīķei un atbrīvojis viņu no amata. Pēdējo mēnešu laikā Streļčenoks jau divas reizes atlaidis Strīķi, taču iepriekšējais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) abas reizes šos Streļčenoka lēmumus atcēla. Tagadējā valdības vadītāja Laimdota Straujuma teikusi – ja Streļčenoka rīkojums nav juridiski nekorekts, jādomā par turpmāko rīcību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu