Labs kompromiss • IR.lv

Labs kompromiss

4
Foto — LETA
Indra Sprance

Valsts prezidents Andris Bērziņš: tagad ir labākais laiks valdībai sevi pierādīt

Otrdienas intervija ar prezidentu sākās ar viņa uzdoto vienlaikus draudzīgo un drūmo jautājumu «Vai kabinets nav pārāk tumšs?», turpinājās ar atziņu, ka prezidents uz Valdi Dombrovski skatās kā uz dēlu, kam paredz lielas lietas, bet beidzās ar ļoti konkrētiem ekonomiskiem jautājumiem. Viss žurnālā neietilpst, publicējam šobrīd svarīgāko – par valdības veidošanu, bet pilns teksts lasāms Ir.lv.

Jūs esat teicis, ka jaunajai valdībai jāspēj «labāk risināt jautājumus, kurus iezīmēja traģiskie notikumi Zolitūdes Maxima». Kāpēc Straujumas vadītā valdība to spēs?

Dombrovska kungs uzskatīja, ka esošās koalīcijas ietvaros nav iespējams lēmumus pieņemt. Šobrīd ir saraksts ar neatliekamiem darbiem, kuri ir būtiski, sevišķi, saistībā ar Eiropas fondiem. Bet par jautājumiem, kas saistīti ar Zolitūdi – [izmeklēšana vēl nav pabeigta] vēl ne tuvu ir līdz tam, ka tur varētu droši teikt, [kuri ir lēmumi] ir jāpieņem.

Vai ir pareizi, ka valdību veido cilvēks, kurš nav piedalījies vēlēšanās?

Šis rezultāts ir labs kompromiss. Cilvēks ir pieredzējis. Mēs ar Dombrovski situācijas attīstību pārrunājām, un šeit sakrita Straujumas kundze – protams, ne uzvārds Straujuma, vai Laimdota -, bet tas, ka viņai ir tik liela pieredze, it sevišķi lietās, kur ir zināma [valdības darbu] iekavētība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu