Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Lore
Kristīne Simsone

 

oooo Lore. Poētiska un smeldzīgi cilvēciska vēsturiskā drāma par kādas pusaudzes, nacistu atvases, skarbo pieaugšanu un pasaules uztveres sagriešanos kājām gaisā pēckara Vācijā. Filma ir reālistisks kara sagrautas sabiedrības portrets, kurā titulvarones lomu spēcīgi nospēlē divdesmitgadīgā aktrise Saskija Rozendāla. Splendid Palace no 22.novembra.

ooo Rasputins / Rasputin. Šis Krievijas un Francijas kopražojums bija iecerēts kā televīzijas filma, kuras veidošana tika uzticēta pazīstamajai TV filmu un sēriju režisorei Žozē Dajānai, taču pēc krievu lēmuma, ka filma ir pārāk gausa un virspusēja, to pārmontēja krietni vien kompaktākā veidolā un pārskaņoja Iraklija Kvirikadzes vadībā. Tagad filma ir «dinamiskāka» un vairāk piemērota multipleksu auditorijām, taču būtisku dziļumu nav ieguvusi. Vizuāli vērienīga kostīmdrāma, kas turklāt filmēta vietās, kur noritēja apspēlētie notikumi, taču ar jūtamu dekoratīvisma pieskaņu, bet jāatzīst – arī ar pārliecinošu aktieru ansambli: titullomā jaunizceptais Krievijas pavalstnieks Žerārs Depardjē, līdzās – lieliskā Fanija Ardāna. No 22.novembra.

oo Tītari: Atpakaļ nākotnē / Free Birds. Pieņemu, ka kultūratsauces, par kurām filmā tiek ironizēts (Pateicības diena, Amerikas indiāņu liktenis), mūsu publikai nav tuvas, lai liktu sašust tāpat kā skatītājiem ASV. Taču, pat īpaši nesaspringstot par to, kā notikumi filmā tiek attēloti (jāatzīst, ka brīžam nevajadzīgi tiek pāršauts pār strīpu ar iesmiešanu par būtiskām tēmām), filma nav no pēdējā laika multeņu spožākā gala. Lai gan stāsts par tītaru ceļojumu atpakaļ uz 17.gadsimtu, lai izskaustu šo putnu ēšanas paražu Pateicības dienā, ir uzfrišināts ar košiem personāžiem, sižets ir formulu un tukša jandāliņa pilns. No 22. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu