Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Turbo
Kristīne Simsone

 

ooo Turbo. Klasiska Holivudas lielstudiju animācija, ar tradicionālo, pamācoši motivējošo uzstādījumu par to, ka lieli sapņi ir iespējami pat ar nelielām spējām – Turbo gadījumā vēstot par gliemezi, kas apsēsts ar autosacīkšu skatīšanos un ātrumu. ASV filmu mašinērija ideju «aizgūšanā» nesnauž – stāstu par radību, kas ķīmiskas nejaušības rezultātā ir apveltīts ar superspējām, redzējām 2011.gada franču un britu animācijā Mošķis Parīzē (A Monster in Paris). No 25.oktobra.

oo Tauriņu istaba / The Butterfly Room. Lai cik «pateicīga» šausmu kino žanram būtu psihožu un apsēstību tematika, šī filma to neprot izmantot un ir otršķirīgs žanra paraugs, kam pagalam švaki izdodas emocionāli iespaidot skatītāju. Stāstā par kādu ar tauriņu kolekcionēšanu apsēstu pusmūža dāmu ir daudz neatbildētu jautājumu un sižeta «caurumu», kas apvienojumā ar ne visai veiksmīgo izpildījumu izskatās naivi. Diemžēl tieši tāpat izskatās arī pie Fellīni un itāļu šausmeņu klasiķa Mario Bavas spēlējusī aktrise Barbara Stīla – viņa ir šīs jezgas galvenā (anti)varone. No 25.oktobra.

Sliktais opis / Jackass Presents: Bad Grandpa. MTV šova Jackass ceturtais «turpinājums» uz lielā ekrāna – vajadzība pēc tā meklējama kases ieņēmumu skaitļos: pirmā bezsižeta (!) filma atpelnīja budžetu piecpadsmit reizes, bet trīs turpinājumi – teju desmitreiz. Atšķirībā no priekštecēm šai filmai veidotāji sola arī sižetu (mazdēla un vectēva ceļojums), protams, neiztrūkstoši atšķaidītu ar slēptās kameras jokiem un pašdarbniecisku, allaž traumatisku kaskadierismu. Neesmu redzējusi. No 25.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu