Nav ko nožēlot • IR.lv

Nav ko nožēlot

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Indra Sprance

Paziņojis par demisiju, ministrs Edmunds Sprūdžs atzīst: naudas vara politikā ir tik milzīga, ka pirms nonākšanas varas gaiteņos tas pat nav aptverams

Voldemorts – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs man palīdz atsaukt atmiņā visa ļaunuma iemiesojumu, pret kuru populārajā grāmatu sērijā cīnās jaunais burvis Harijs Poters. Ar Poteru ir salīdzināts pats Sprūdžs, kurš uzdrošinājies stāties pretī Latvijas politikas «Voldemortam» – Ventspils mēram Aivaram Lembergam. Tādu salīdzinājumu Rīgas Laika augusta numurā piesauc Ventspils naftas valdes priekšsēdētājs Saimons Bodijs, kurš ar septembri atstāj Latviju un atklātā intervijā dalās iespaidos par korupciju, valdības bezmugurkaulainību un premjera Valda Dombrovska gļēvumu «Augeja staļļu» izmēšanā. «Viņam [Sprūdžam] pienāktos tā zibensšautras rēta uz pieres,» tēlaini saka Bodijs.

Nekādas varoņa rētas Sprūdža pierē nav, tā vietā pavīd divas šauras rūpju rievas, vaigu galos nedarbā pieķerta puišeļa sārtums. Viņš mulsi pasmaida, kad pieminu izglītības ministra Vjačeslava Dombrovska pirmdienas rītā publiski teikto: Reformu partijai Sprūdža atkāpšanās nebūs zaudējums, bet ieguvums. «Vjačeslavs tik bieži tiek pārprasts,» ātri nosaka Sprūdžs.

Ar Sprūdžu viņa kabinetā ministrijā tiekos nākamajā darbdienā pēc publiskā paziņojuma par atkāpšanos no amata. Mūsu saruna sākotnēji bija plānota par citu VARAM pārraudzības jautājumu, tāpēc klāt pieaicinātas divas ministrijas darbinieces. Plāni demisionēt vieš korekcijas sarunā – Sprūdžs uzkož šokolādi un, malkojot ūdeni, atbild uz jautājumiem par aiziešanas iemesliem, kamēr ministrijas darbinieces nodurtām galvām klusi klausās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu