Ambīciju vēsmiņas • IR.lv

Ambīciju vēsmiņas

1
Nellija Ločmele

 

Par agru, bet Latvijas vasarīgajā gaisā jau vēdī nākamā gada rudens – Saeimas vēlēšanu tuvums ir jūtams. Šlesers gatavs atgriezties. Zatlers partijas vadību nodod mazpazīstamam miljonāram, kurš savulaik bijis klāt Šķēles slēpti vadītajā privatizācijas procesā. Repše ar saviem domubiedriem nupat TV ekrānā redzams biežāk nekā vairākums pie varas esošo ministru. Kamēr nodokļu maksātāji vēl gaida ziņu, cik īsti izmaksās savulaik Repšes parakstītās valsts garantijas Liepājas metalurga renovācijai, jaunās partijas veidotāji netaupa naudu, drillējot reklāmas par to, ka valstij jāpalīdz uzņēmīgiem cilvēkiem glābt Latviju.

Šajā žurnāla numurā intervējam patiešām uzņēmīgu cilvēku – Baibu Rubesu, kas pēc vairākiem gadiem ārzemju biznesa spicē ir atgriezusies mājās. Lai gan uz vērtību pārvērtēšanu mudinājis traģisks pavērsiens ģimenē, māsas vīra nāvīga slimība, arī Rubesas domas daudz kavējas pie Latvijas politikas. Jūtams, ka viņai tajā būtu ko piedāvāt, taču ne jauna partija, kā pierasts «revolucionārajiem» latviešiem.

Bet neļausim rudenim atnākt par agru, vēl jābauda vasaras garšas, krāsas un skaņas. To netrūks arī šonedēļ festivālā Positivus, pirms kura esam uz sarunu aicinājuši par «nākamo Prāta vētru» dēvēto grupu The Sound Poets. Viņi prot mirkļa baudīšanu apvienot ar veselīgām ambīcijām, jo mērķē ne tikai uz Vemblija stadiona piepildīšanu kaut kad tālākā nākotnē, bet piestrādā pie latvietības modernizēšanas šeit un tagad. Šonedēļ – Salacgrīvā!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu