Sekstrēmistes • IR.lv

Sekstrēmistes

3
Femen aktīvistes gatavojas protestam erotikas izstādē Parīzē 23.martā. Uzraksti uz kermeņiem: «Pornogrāfija nav reālā dzīve» un «Seksa industrija = izvarošanas kultūra».

Pēdējā laikā ar apbrīnojamu regularitāti savas protesta akcijas rīko sieviešu grupa Femen – aktīvistes puskailas iebrūk publiskos pasākumos un izkliedz dažādus saukļus. Kā tas viss sākās, un kāda ir viņu motivācija?

Aleksandra Ševčenko apbrīnojami mierīgi uzklausa savas mammas Ludmilas sūkstīšanos par meitas izvēlēto dzīvesveidu. Par to, ka viņa savos 25 gados aizvien ir viena – bez drauga vai vīra. Bet vēl vairāk par to, ka meita ir iesaistījusies sieviešu grupā Femen, kas nu jau dažus gadus rīko dažādas negaidītas politiska protesta akcijas, atkailinot savas krūtis.

Slaidā blondīne Aleksandra, ko tuvinieki un draugi īsāk sauc par Sašu, ir prasmīga dumpiniece. Viņas biezās lūpas un zilās acis no piemīlīgas izteiksmes strauji var pārvērsties bezbailīgi kaujinieciskā grimasē. Viņa māk ātri noraut krekliņu un vicināt gaisā dūres. Pēdējā reize, kad to redzēja pasaule, bija šāgada aprīlī, kad Saša kopā ar pāris domubiedrenēm puskailas metās virsū Vladimiram Putinam, nosaucot viņu par diktatoru. Krievijas prezidents tobrīd ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli apskatīja ikgadējo Hannoveres gadatirgu.

Videomateriālos un fotogrāfijās redzams, ka uz Sašas kailajām krūtīm un muguras uzrakstīti Putinam veltīti rupji saukļi. Jaunā sieviete bija tikai dažu soļu attālumā no Krievijas līdera, kurš reaģēja ar ironisku smīnu un paceltiem īkšķiem. Pēc dažām sekundēm Sašu nogāza politiķu miesassargi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu