Savs slieksnis • IR.lv

Savs slieksnis

4
Nellija Ločmele

 

Daudz interesanta gaidāms šosestdien. Pašvaldību vēlēšanas pienāks, balsotājiem savas vajadzības samērojot ar politiķu piedāvājumiem – vieniem ieslēdzot zaļo, citiem stopsignālu. Kaut apkārt dzird nopūtas «nav jēgas iet», noteikti nepalieciet mājās! Jāizmanto taču izdevība izraudzīt savus pārstāvjus, kamēr kādi demokrātijas «uzlabotāji» nav ieviesuši īpašuma, izglītības, dzimuma, sirmuma vai blonduma cenzu. Bet, ja nopietni – sestdien izvēlēsimies savas nodokļu naudas apsaimniekotājus, kas ir tie vistuvākie mājas slieksnim. Pateikt savu vērtējumu par viņu padarīto un plāniem ir gluži kā slieksni nomazgāt. Arī šajā numurā, noslēdzot vēlēšanu maratonu, esam sarūpējuši interesantu un praktisku informāciju, kas var palīdzēt izvēlē.

Vēl 1.jūnijā ies vaļā Venēcijas biennāle, uz kuru aizsprucis arī viens no pašvaldību deputātiem – Drustu iedzimtais Kaspars Podnieks. Viņš gan vairs nekandidē un visu enerģiju nu velta mākslai, kopā ar kolēģi Krišu Salmani vienā no pasaules prestižākajiem mākslas forumiem radot latvisko ainavu pavisam negaidītā rakursā. Abu ekspozīcijā nekas nestāv kājām uz zemes – gaisā karājas dzīvs pīlādzis un levitē latvieši no Drustu apkaimes. Šī ačgārnība varētu trāpīt nestabilajai pasaulei tieši tramīgajā sirdī.

Savukārt kaimiņos Tartu, interaktīvajā zinātnes centrā Ahhaa sestdien atklāj jaunu ekspozīciju – par to, ko ēdam. Zināms, vēlēšanās pamatēdiens ir kandidāti bez sāls, tomēr balsošana pie mums nav tik bieži, lai ar to vien būtu paēdis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu