Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts policija otrdien veikusi 14 kratīšanas kriminālprocesā saistībā ar a/s Liepājas metalurgs vadības iespējamu noziedzīgu rīcību. Kratīšanas ir veiktas uzņēmuma akcionāru un amatpersonu dzīves un darba vietās, arī uzņēmuma pārstāvniecībā Rīgā. Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde izmeklē krimināllietu par piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Kopējais rīdzinieku parāds par apkuri ir 13,9 miljoni latu. No tiem 13,2 miljoni latu ir šīs apkures sezonas parāds, bet 0,7 miljoni ir parāds no iepriekšējām. Rīgas siltums cer vasaras sezonā atgūt parādus un sasniegt parādu līmeni, kāds bija pirms apkures sezonas sākšanas.

Starptautiskais Valūtas fonds prognozē Latvijas tautsaimniecības izaugsmi šogad aptuveni 4% apmērā. Latvija no makroekonomiskā viedokļa ir labā stāvoklī, inflācija un tekošā konta deficīts ir zemā līmenī un arī vidējā termiņā saglabāsies tādā līmenī, secinājusi SVF misija (attēlā – tās vadītājs Šehars Aijars). Taču viens no riskiem ir metalurģijas uzņēmuma Liepājas metalurgs finanšu grūtības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu