Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Cūkas! — tieši to par deputātiem vēlējās pateikt protestētāji pie Kenijas parlamenta ēkas galvaspilsētā Nairobi. Pirms diviem mēnešiem ievēlētie politiķi nolēmuši palielināt sev algu, kas patlaban ir ar nodokļiem neapliekami 7150 latu mēnesī — tā ir viena no dāsnākajām parlamentāriešu apmaksas sistēmām Āfrikā. Par sevi paspēja parūpēties arī iepriekšējais parlaments, kurš savā pēdējā darba dienā katram deputātam piešķīra 60 000 latu «atlaišanas» bonusu.

Nedēļas notikumi pasaulē


Pasaules ekonomikas atveseļojas,
otrdien paziņoja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD). Organizācija norāda, ka «izaugsme atgriezusies pie tendences» Ķīnā, bet Amerikas Savienotajās Valstīs OECD vadošais indekss (CLI) turpina norādīt uz ekonomikas izaugsmes stabilizēšanos. Eirozonā CLI liecina par virzību uz izaugsmi.

Prokurore pirmdien tiesā pieprasīja Itālijas bijušajam premjerministram Silvio Berluskoni piespriest sešu gadu cietumsodu apsūdzībās par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Pagājušo ceturtdien politiķim izvirzītas apsūdzības arī par senatora piekukuļošanu. Pagājušā gada oktobrī Berluskoni tika notiesāts par krāpšanos ar nodokļiem.

Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei pagājušo ceturtdien Vācijā pasniegta gadskārtējā Kārļa Lielā balva par centieniem vienot Eiropu un veicināt tās ekonomisko stabilitāti. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu