Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Renuārs
Kristīne Simsone

 

oooo Renuārs / Renoir. Vizuāli pievilcīga Francijas biogrāfiskā drāma par tēvu un dēlu Renuāriem – glezniecības un kino grandiem. Rimtā filma mielo acis ar gleznainām, saules pielietām Dienvidfrancijas ainavām, radot sapņainu noskaņu. Renuārs ir inteliģenta skatāmviela un lepojas ar filigrānu attiecību portretējumu, taču rodas iespaids, ka režisors Žils Burdo nav spējis izlemt, kuru no dzīvesstāstiem izvēlēties kā centrālo, līdz ar to filmas vēstījums ir maķenīt izplūdis. Splendid Palace no 10.maija.

ooo Ļaunie miroņi / Evil Dead. Holivudas šausmu klasikas rimeiku vilnī ir ietrāpījusi arī Sema Reimi nu jau leģendārā Ļaunie miroņi. Vizuāli uzfrišināts ar svaigākajiem tehniskajiem knifiem, stāsts par jauniešu bariņa asiņainajām dēkām izolētā meža būdā ir kā intensīvs un grafisks šausmu virknējums ar netrūkstošām norādēm uz pirmavotu. Diemžēl neatstāj arī otrā uzlējuma sajūta. Kino no 10.maija.

ooo Samsara. Meditatīvs lielekrāna ceļojums pa 25 pasaules valstīm. Šī ambiciozā dokumentālā filma, izmantojot iespaidīgus un emocionālajā tonalitātē dažādus attēlus, apcerīgi portretē lietu, būtņu un procesu saistību un savstarpējo mijiedarbību. Vērienīgs kinodarbs, kas gan pretēji lielajām ambīcijām uz garīgumu raisa asociācijas ar National Geographic kadriem. Kino no 17.maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu