Divas… četras… astoņas! • IR.lv

Divas… četras… astoņas!

4
No augšas: arfiste Elizabeta Lāce, buņģiere Annelī Arro, basģitāriste Marika Arro, akordeoniste Liene Dravniece, grupas dibinātāja Diāna Čepurnaja un ģitāriste Marta Trofimova. Klāt nav solistes Elizabetes Balčus, kura atradās koncertā Luksemburgā. Fotografēts Kaņepes kultūras nama telpās.
Anda Burve-Rozīte

Meiteņu grupas Sus Dungo albums Rasā pēdas nominēts 2012.gada Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai kā labākā debija un labākais alternatīvās mūzikas albums

Uzreiz bija skaidrs, kādā ziņā šī būs neparastākā intervija manā 14 gadus ilgajā mediju darba pieredzē: vienlaikus runāšu ar septiņām jaunām māksliniecēm! 

Sus Dungo ierakstam uzdūros nejauši pērn rudenī – vairākus mēnešus pēc tam, kad viņas vasarā ar fonda Viegli palīdzību bija izdevušas debijas albumu Rasā pēdas. Kā apburta klausījos smeldzīgo Balli ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Pēcāk visas citas brīnišķīgās dziesmas, kas pieejamas ierakstos internetā. Astoņas meitenes uz mazām skatuvītēm koncertos visās Latvijas malās! Viņu instrumentu klāstu varētu apskaust pat slavenais Gorana Bregoviča orķestris: flauta, vijole, akordeons, ģitāra, bungas, perkusijas, bandžo, metalofons, akustiskā ģitāra, elektriskā ģitāra, bass un arfa.

Vērojot ierakstos šīs dzīvespriecīgās būtnes vecumā no 22 līdz 27 gadiem, ir viegli kļūt aizgrābtam. Lūk, albuma atvēršanas svētki jūnija sākumā: uz tiem uzaicinātas tādas Latvijas mūzikas zvaigznes kā Māra Upmane-Holšteina, Goran Gora un Renārs Kaupers (abi puiši kopā ar meitenēm albumā iedziedājuši vienu dziesmu). Atverot kārbu, kas pilna Sus Dungo albuma kaudzītēm, jaunās mūziķes no prieka spurdz un lēkā kā meža laumiņas. «Mēs visas esam… vienkārši laimīgas!» no improvizētās, brīvā dabā iekārtotās skatuvītes zaļā zālē sasēdušajiem viesiem saka soliste Kate Pāvula (kura gan grupas darbībā patlaban vairs aktīvi nepiedalās). No prieka par albumu vienai otrai birst asaras. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu