Entropijas koalīcija • IR.lv

Entropijas koalīcija

3
Aivars Ozoliņš

Koalīcijas vājums būs augsne pārsteigumiem 2014.gada Saeimas vēlēšanās

Valdības koalīcija ir stabilā pusizirušā stāvoklī. No krišanas valdību sargā alternatīvas neesamība, un šī apziņa tikai pastiprina koalīcijas partiju politiķu bezatbildību. Tikmēr premjerministram Valdim Dombrovskim laikam šķiet, ka eiro ieviešana ir Latvijas politikas galapunkts. Taču mums būs arī nākamās Saeimas vēlēšanas, turklāt jau pēc pusotra gada.

Jau šovasar pašvaldību vēlēšanu iznākums, pirmām kārtām Rīgā, var būtiski ietekmēt arī nākamās Saeimas sastāvu. Tajā droši vien vairs nebūs Reformu partijas, ja tā turpinās izmantot atrašanos valdībā, lai gatavotu sevi par koalīcijas partneri Saskaņas centram Rīgas domē. Kļūst neomulīgi, iedomājoties, kas aizpildīs šīs partijas pašreizējās 16 plus «Olšteina grupas» bezpajumtnieku sešas vietas parlamentā.

Taču valdības vadītājam acīmredzot rūp tikai kārtējais lielais mērķis. Bet viņa nevadītās koalīcijas politiķiem interešu apvārsnis nesniedzas tālāk par šodienas taktiskiem manevriem. Turklāt pat tie ir lielākoties ekspromtā improvizēti, ļaujot vaļu atsevišķo partiju vai politiķu grupiņu politiskajiem instinktiem un dabai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu