Preteiro partizāni • IR.lv

Preteiro partizāni

6
Pauls Raudseps

Nav visai gudri spēkoties ar cilvēku, kuram pieder naudas drukāšanas mašīna

Partizānu kara pamatprincips ir izvairīties no lielām sadursmēm ar pretinieku spēkiem. Atklātā cīņā pret organizētu ienaidnieku partizānu vienībām nav iespējams uzvarēt. Savus mērķus viņi cer sasniegt citā ceļā – ar nemitīgiem sīkiem uzbrukumiem, kurus nav iespējams efektīvi novērst un kuri ilgākā laika periodā psiholoģiski salauž pretinieku. Ja vēl partizāni var noskaņot iedzīvotājus sev labvēlīgi, tad karš tiks uzvarēts, pat ja tas prasīs daudzus gadus.

Nupat kļūst skaidrs, ka Latvijas eiroskeptiķi izvēlējušies likt lietā daudzu viņu biedru vēl aizvien klusībā apbrīnoto Mao, Ho Ši Mina un Kastro mācības, tiesa, nevis lienot džungļos ar kalašņikovu, bet gan ložņājot pa mūsu pašu politiskajiem brikšņiem ar lielkalibra ruporiem.

Opozīcija sapratusi, ka izšķirošā kaujā – referendumā par eiro – tai labāk neiesaistīties. Pārāk liels ir risks jau otro reizi piedzīvot sakāvi, kuru eiroskeptiķi jau vienreiz cieta 2003.gadā referendumā par iestāšanos Eiropas Savienībā. Arī toreiz aptaujas it kā liecināja par vēlētāju skepsi, taču rezultātā 67% nobalsoja «par», un Latvijas sabiedrībai ir visai raksturīgi šādi pavērsieni, kad nepieciešamība pieņemt konkrētu lēmumu izklīdina refleksīvi negatīvo noskaņojumu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu