Gads pēc kraha • IR.lv

Gads pēc kraha

5
Krājbankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs ierodas uz Londonas Vestminsteras Maģistrāta tiesas sēdi 21.janvārī.

Izmeklētāju liktās lamatas joprojām ir tukšas. Vladimirs Antonovs veiksmīgi patvēries Londonā, un tiesa arī šonedēļ nesāka izskatīt prasību par viņa izdošanu Lietuvai, kur eksbaņķierim draud desmit gadu cietumsods par Snoras izputināšanu. Pēdu dzīšana naudai rit tikpat smagi. Vai gads pēc Krājbankas kraha ir vairojis cerības jebkad atgūt bankā zaudētos miljonus?

Vēl pirms Londonas Vestminsteras Maģistrāta tiesas zāle pirmdienas, 21.janvāra, rītā ver durvis, lai sāktu izskatīt Lietuvas prasību par eksbaņķiera Vladimira Antonova un Raimonda Baranauska izdošanu, žurnālisti slēdz savā starpā derības par to, vai process beidzot sāksies. Vairākums lēš, ka to atliks.

Sēde sākās ar stundas kavēšanos, ko žurnālisti novērtē kā sliktu zīmi. Kad zāle beidzot ir atslēgta, nelielais skatītāju bariņš stingrā apsarga uzraudzībā tiek sastumts vienā «akvārijā» – telpā ar stiklotu sienu, no kuras var vērot tiesas norisi, bet Antonovs un Baranausks sēž otrā, mazākā «akvārijā», kas paredzēts apsūdzētajiem. Tiesnesi  Džonu Zani («ļoti sakarīgs», čukst viens no man līdzās sēdošajiem kolēģiem žurnālistiem) visi gaida aizturētu elpu – zālē dzirdama vienīgi papīru čaukstēšana un žurnālistu pildspalvu skrapstēšana, jo diktofoni preses pārstāvjiem pie ieejas atņemti. 

Vladimirs Antonovs ir veltījis acīmredzamas pūles matu sakārtojumam, viņa zīmols – iestīvinātā loka virs pieres – ir savā vietā, taču galvu viņš tur nokārtu un izvairās no tiešiem skatieniem. Arī Raimonds Baranausks ir uzticīgs stilam – kā parasti, viņa krekls un kaklasaite ir vienā krāsā, šoreiz tumši zilā, kas nedaudz atgādina padomju laika skolas formas audumu Lukss. Uz tiesneša lūgumu apstiprināt savu identitāti viņi atbild pieklusinātā balsī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu