Bez autopilota • IR.lv

Bez autopilota

4
Nellija Ločmele

Kas kopīgs Krievijas miljardierim, kurš investē Latvijā, uz mūsu laukiem pārbraukušam maskavietim un Latvijā dzimušai izcilai māksliniecei, kura skaidrā latviešu valodā jautā – kāpēc man vēl latviskoties?

Vienkārši atbildēt uz šo jautājumu – viņi visi ir krievi un nav Latvijas pilsoņi – vairs nevaru, jo esmu izlasījusi stāstus, kas tālākajās lappusēs veltīti šiem dažādajiem krieviem.

Ar miljardieri ir visvienkāršāk – gandrīz nekas nav skaidrs. Latvijas krievvalodīgā dienas prese nonākusi vienu īpašnieku rokās, kuri slēpjas paši un slēpj savus mērķus. Miljonu vērts jautājums – kādēļ politikā iesaistītiem biznesmeņiem savajadzējies konkurences un krīzes nomocītas avīzes – vēl gaida atbildi. 

«Sen nebiju dzirdējusi tik daudz laba par Latviju. Laikam jau likumsakarīgi – ne no latviešiem,» pēc intervijas ar maskaviešiem, kas šovasar pārcēlušies uz Latviju, secina kolēģe. Viņi nav vienīgie. Atradām vairākas ģimenes, kas tīra gaisa, īstas gaļas, meža smaržas, sapratnes un miera dēļ izvēlējušies mūsu zemi par savām mājām. Viņi bēg. No Putina, no sastrēgumiem. Caur viņu skatu negaidīti top skaidrāks un mīļāks viss, kas mums ir un ko pieņemam kā pašsaprotamu, prasot: «Vēl!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu