Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Skriešanās ar buļļiem Pamplonā parasti aizēno citu ne mazāk intersantu un 400 gadus senu spāņu tradīciju — katru gadu valsts ziemeļrietumu daļā notiek Rapa das bestas jeb zvēru cirpšanas festivāls. No apkaimes kalniem kopā tiek sadzīti simtiem savvaļas zirgi, un drošsirdīgie ar rokām cenšas tos savaldīt, lai apcirptu to krēpes un apzīmogotu.

Nedēļas notikumi pasaulē

Eirozonas finanšu ministri panākuši vienošanos par 30 miljardu eiro piešķiršanu Spānijas banku atbalstam. Spānijai nāksies ievērot Briseles noteiktos budžeta defi cīta līmeņa griestus un samazināt budžeta defi cītu līdz 6,3% no iekšzemes kopprodukta jau šogad, nākamgad – līdz 4,5%, bet 2014. gadā līdz 2,8%. Spānijas valdība solījusi šogad samazināt budžeta deficītu līdz 5,3% no IKP. Tās defi cīts maijā bijis 8,9% no IKP.

Sīrijā pārejas procesa nebūs, kamēr pie varas būs prezidents Bašars al Asads, opozīcijas izveidotā Sīrijas Nacionālā padome paziņoja otrdien, dienu pirms tās jaunais vadītājs Abdelbasits Saida devās vizītē uz Krieviju, kas neatbalsta Asada atkāpšanos kā priekšnoteikumu pārejas laika valdības izveidei. Krievija nosūtījusi uz bāzi Sīrijas ostā Tartūsā sešus karakuģus, otrdien, atsaucoties uz anonīmu avotu armijā, ziņoja aģentūra Interfax. Otrdien Krievija nāca klajā ar aicinājumu rīkot jaunu lielvaru sanāksmi Sīrijas krīzes jautājumā.

Krasnodaras novadā Krievijas dienvidos postošos plūdos pagājušonedēļ gājis bojā vismaz 171 cilvēks. Varasiestādes par lielo upuru skaitu vaino vietējās amatpersonas, kas nav laikus brīdinājušas iedzīvotājus par draudošajām briesmām. Mēģinot mazināt sabiedrības sašutumu, Krasnodaras gubernators Aleksandrs Tkačevs pirmdien atlaidis plūdos vissmagāk cietušās pilsētas Krimskas rajona vadītāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu