Jums pienācis «zaļais» pasts • IR.lv

Jums pienācis «zaļais» pasts

4
DHL Latvia kvalitātes un vides sistēmu koordinators Raivis Čīma.
Inta Lase

Mērķtiecīgi modernizējot autoparku, nomainot apgaismojumu, šķirojot atkritumus, kā arī papīra rēķinus aizstājot ar elektroniskajiem, DHL Latvia apņēmies ik gadu par 10% samazināt «CO2 pēdu» 

Degviela, elektroenerģija un papīrs ir DHL Latvia videi saudzīgas uzņēmējdarbības pīlāri. Eksprespārvadātāji neslēpj, ka zaļās saimniekošanas vadlīnijas nosaka uzņēmuma globālā stratēģija, taču, izrādot pašiniciatīvu, to iespējams labi adaptēt Latvijas apstākļiem. Turklāt, īstenojot videi saudzīgu politiku, uzņēmums ne vien rūpējas par savu reputāciju, bet arī plāno krietnus izdevumu ietaupījumus. 

Arī eksprespaku sūtītājiem kopš pērnā gada iespējams izvēlēties videi saudzīgu pārvadājumu, tas nozīmē – septiņi santīmi par katru pārvadāto kilogramu iekrīt nevis uzņēmuma peļņas ailē, bet gan tiek ieguldīti atjaunojamo resursu ražotnēs. Lai ambiciozo stratēģiju – ik gadu par 10% samazināt CO2 izmešu apjomu – iedzīvinātu, būtisks solis ir arī uzņēmuma darbinieku iesaistīšana videi draudzīgā darba stilā. 

Viens no redzamākajiem piemēriem, kā atbildīgas vides politikas vadlīnijas ieviešamas dzīvē, ir uzņēmuma pērn veiktā visu apgaismes ķermeņu nomaiņa šķirošanas terminālī un birojā. Iepriekš telpu apgaismošanā izmantoja vecā tipa spuldzītes, bet pērn, izvērtējot nepieciešamību šīs spuldzes nomainīt pārāk bieži, uzņēmums nolēma turpmāk iegādāties tikai modernos T5 jeb energoefektīvos gaismekļus. Aprēķināts, ka četru gadu laikā DHL Latvia šādi ietaupīs 63 MW elektroenerģijas jeb, vides terminoloģijā runājot, uzņēmuma CO2 emisijas samazinās par 10 tonnām. Atvieglojums uzreiz jūtams arī uzņēmuma peļņas un zaudējumu aprēķinā – par 11 tūkstošiem eiro mazāki izdevumi elektrības rēķiniem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu