Ir, kur augt • IR.lv

Ir, kur augt

4
Indriķis Liepa

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu uzņēmumu līmenis tirgus attiecību sadaļā šogad ir labāks, īstenotās idejas – daudzveidīgākas

Pagājušajā gadā uzņēmumu anketas bija līdzīgas, iespējams, tāpēc, ka uzņēmumi piedalījās indeksā pirmo reizi vai arī nebija tik pieredzējuši. Šogad vairāk var redzēt, ka daži uzņēmumi ir ļoti gatavojušies. 

Pērnajā indeksā tieši tirgus attiecībām no visām sadaļām bija vissliktākais rezultāts. Viens no iemesliem varētu būt tas, ka šī sadaļa ir salīdzinoši maz regulēta no likumdevēju puses – uzņēmumiem jāpaļaujas uz pašu idejām un iespējām. 

Uzņēmumi tiek vērtēti pēc to īstenotās prakses vairākos jautājumu blokos – caurskatāmība, dažādas uzņēmumu politikas un to ievērošanas kontrole, attiecības ar klientiem un piegādātājiem, tiek arī novērtēts uzņēmuma draudzīgums ģimenei. Šogad ar uzņēmumiem nav bijušas diskusijas par to, kāpēc tiem savā mājaslapā vajadzētu publicēt gada pārskatu. Taču informācijas pieejamība par uzņēmumu ne vienmēr ir pilnīga, un viens no nākotnes izaicinājumiem uzņēmumiem būs tieši caurskatāmības veicināšana, publiskojot informāciju par visiem uzņēmumam būtiskajiem notikumiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu