Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

8

Nedēļas notikumi Latvijā


Rīgas apgabaltiesa otrdien nolēma sākt Latvijas Krājbankas bankrotu:
bankas administrators KPMG Baltics var turpināt darbu, un sāka izskatīt bankas bankrota procedūru. Ar sūdzībām par kreditora darbību tiesā bija vērsies bijušais bankas īpašnieks un padomes loceklis Vladimirs Antonovs, vēl dažas personas un Rīgas dome. Finanšu un kapitāla tirgus komisija 2011.gada novembrī apturēja bankas darbību, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums. Krājbanku par maksātnespējīgu tiesa pasludināja 2011.gada 23.decembrī.

Valdība otrdien nolēma uzņemties budžeta virssaistības 256,24 miljonu latu apmērā, lai Latvija pilnībā izmantotu tai 2007.-2013.gadā dažādos ES fondos pieejamo finansējumu. Tas ļaus ieguldīt Latgales attīstībā, veicināt jauniešu nodarbinātību un sakārtot auto ceļus. Pēc nedēļas valdība lems, vai paredzēt papildu virssaistības 18 miljonu latu apmērā lielo pilsētu attīstībai.

Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektore Kristīne Lagarda 5.jūnijā apmeklēs Latviju. Viņa piedalīsies Latvijas Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda rīkotajā augsta līmeņa konferencē. Referentu vidū būs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, EK viceprezidents Oli Rēns, Zviedrijas finanšu ministrs Anderšs Borgs un Eiropas Centrālās bankas valdes loceklis Jergs Asmusens.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu