Rūgts! Rūgts! • IR.lv

Rūgts! Rūgts!

6
29.04.2011.

Lielbritānija šogad piedzīvoja vienu no pēdējās desmitgades skaistākajiem notikumiem – karaliskās kāzas

Princis Viljams par sievu beidzot apņēma savu ilggadējo draudzeni Katerīnu Midltoni. Pāris saderinājās pērnā gada novembrī un laulību ceremoniju ieplānoja 29.aprīlī, jo vēlējās kāzas pavasarī. Visa valsts bija pilnībā pārņemta ar gaidāmo notikumu: Viljama un Keitas popularitāte pieauga ģeometriskā progresijā ar katru nākamo nedēļu – veikalus pārpludināja suvenīri ar abu attēliem un grāmatām, neilgi pēc kāzām iznāca mākslas filma par viņu mīlas stāstu. Kāzu dienu pasludināja par nacionālo brīvdienu, lai visa tauta varētu piedalīties vērienīgajā notikumā. 

Pēdējos gados karaliskās ģimenes popularitāte bija ļoti kritusies un cilvēkiem īpaši neinteresēja viņu aktivitātes, taču karalisko laulību gaidīšana atkal ļoti satuvināja ļaudis. Pēc kāzām ar jaunajiem tituliem apveltītā Kembridžas hercogiene Katerīna un hercogs Viljams kļuvuši vēl populārāki. Kāzu kleitas izstādīšana apskatei karaļnama muzejā kasē ienesusi 10 miljonus mārciņu. Jaunais pāris bijis pirmajās ārvalstu vizītēs un piedalījies labdarības pasākumos. 

Līdz ar Katerīnas popularitāti par slavenību kļuvusi arī viņas jaunākā māsa Pipa. Vēl aizvien britu domas atšķiras, kurai kāzās bijusi skaistākā kleita – līgavai vai viņas māsai. Tagad prese ar dedzīgu interesi vēro izskatīgās līgavas māsas dzīvi un baumo par viņas iespējamām attiecībām ar princi Hariju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu