Maija Gundare, šausmu filmu, reklāmu, mūziķu un modeļu grimētāja • IR.lv

Maija Gundare, šausmu filmu, reklāmu, mūziķu un modeļu grimētāja

3
Foto — Andrejs Terentjevs, F64
Anda Burve-Rozīte

Asiņaina, milzīga rēta vaigā – šķiet, ir trāpīts ar zāģi vai cirvi. Bailīgi? Nu, jā

Tas ir kadrs no šausmu filmas, kurā aktieriem grimu veidojusi latviešu māksliniece Maija Gundare. «Vispirms jāzina, ko tu gribi darīt. Un, kad zini, ir vērts iet uz visu banku,» viņa saka par studijām Losandželosā, kur apguva grima mākslu. 

Jau 2.klasē Maija zinājusi, par ko grib kļūt, zīmējumā bija skaidri redzama grimētāja. Par to bija pārsteigts Maijas tēvs dramaturgs Lauris Gundars. Meitenes intereses nemainījās līdz pat vidusskolai. «Tēvs tajā laikā taisīja filmu un iesaistīja mani kā asistenti – vārīt kafiju filmēšanas laukumā. Sapratu, ka atpakaļceļa nav, gribu strādāt šajā jomā!» 

Vispirms Maija izmācījās Starptautiskajā grima mākslas skolā Rīgā, bet studijas ASV izvēlējās, jo saprata, ka Latvijā neviens nevar iemācīt, piemēram, grimu specefektiem filmās. «Man bija doma, ka jāatrod pasaulē labākā grima skola. Losandželosā tā industrija ir vislielākā, man bija fantastiski skolotāji!» Uzreiz bija skaidrs, ka grib strādāt kino. Atgriezās Latvijā, jo Amerikā konkurence milzīga, turklāt ļoti pietrūka māju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu