Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļu pirms vēlēšanām Vienotība apsteigusi vienu no līdzšinējiem partiju reitingu līderiem Zatlera Reformu partiju, tikmēr Saskaņas centra popularitāte pieaug, liecina jaunākā Latvijas Faktu aptauja.

Par SC balsotu 20,3% aptaujāto (augustā – 18,1%), bet par Vienotību – 13,6% aptaujāto (augustā – 10,4%). Savukārt ZRP popularitāte strauji kritusies, un septembrī par ZRP balsotu 11,4% vēlētāju (augustā – 17,3%). Seko Zaļo un zemnieku savienība ar 8,4% atbalstu, kurai atbalsts palicis nemainīgs, un VL – TB/LNNK ar 6,9% (augustā – 7,6%). Pārējie politiskie spēki nepārvar piecu procentu barjeru iekļūšanai Saeimā, taču Šlesera Reformu partijas LPP/LC reitings, salīdzinot ar augustu, ir dubultojies un septembrī sasniedzis 2,7%. 

Atcelto airBaltic reisu dēļ otrdien aizkavējās arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa atgriešanās Rīgā. airBaltic otrdien, nepaskaidrodams iemeslus, atcēla reisus no un uz vairākām Eiropas galvaspilsētām. Svētdien premjerministrs Valdis Dombrovskis paziņoja, ka airBaltic mazākuma akcionārs BAS mēģinājis slēpti iegūt vairākumu lidsabiedrībā. Valsts par šo gadījumu vērsusies Ģenerālprokuratūrā un arī iesniegusi prasību tiesā par prasības nodrošinājumu pirms civilprasības celšanas pret uzņēmuma valdi jeb Bertoltu Fliku.

Atvadīšanās no Jaroslavļā aviokatastrofā bojā gājušā Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa notiks šopiektdien, 16.septembrī, Arēnā Rīga. Pagājušajā trešdienā Jaroslavļā aviokatastrofā gāja bojā visa Kontinentālās hokeja līgas komanda Lokomotiv, arī viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokeja aizsargiem Skrastiņš. Pirmdien no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā nomira arī Aleksandrs Gaļimovs, kas avārijā bija palicis dzīvs. Tādējādi aviokatastrofa prasījusi 44 cilvēku dzīvības. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu