Pret lielāko ļaunumu • IR.lv

Pret lielāko ļaunumu

6
Aivars Ozoliņš

Vēlētājiem jāapstiprina tautas nobalsošanā paustais lēmums 

Jāsaka liels paldies Valdim Zatleram, ka ierosināja Saeimas atlaišanu, un arī liels, kaut gan pagaidām piesardzīgs paldies, ka nodibināja savu partiju. Tas ir mainījis ja ne uzreiz politisko kultūru, tad vismaz politisko diskusiju toni un virzību noteikti. Tādā ziņā, ka te nevienam vairs nav jātaisnojas, kāpēc neatbalsta zagļus. Nu ir drīzāk otrādi — būtu jāskaidrojas tiem, kuri viņus joprojām atbalsta. 

Saeimas atlaišana norādīja uz galveno ļaunumu un ļauj nosaukt to īstajā vārdā — par zagšanu, kas bīstami pāraugusi valsts īpašumu un naudas piesavināšanos un nu apdraud valsts varu. Bet vēl vienas pret šo ļaunumu cīnīties gatavas partijas parādīšanās ļauj uzrakstīt tādu rindkopu kā iepriekšējā, neriskējot izraisīt varas privatizētāju kora uzbrēcienu, ka tā ir vienas partijas angažēta propaganda un diskusija tādējādi ir izbeigta. 

Mainīt līdzšinējā vairākuma politiku vēlas divas partijas no četrām, tātad puse no tām, kuras reāli pretendē veidot valdību pēc vēlēšanām. Un arī otrajā pusē ir divas, turklāt pirmajā acu uzmetienā it kā ļoti dažādas, kuras to mainīt nesola, nevēlas un nevar. Valsts nozagšanas atbalstītājiem ir atņemta vairākuma pārsvara autoritāte. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu