Sievietēm uz līdzenas vietas • IR.lv

Sievietēm uz līdzenas vietas

4
Amerikāņu rakstniece Elizabete Gilberta (42) veikalā Two Buttons, ko viņa ar savu jauno vīru atvērusi Frenčtaunā Ņūdžersijā. Veikalā tirgo mākslas priekšmetus no Dienvidaustrumāzijas. Viņas bagātība tiek lēsta 25 miljonos dolāru, ko viņa ieguvusi, strādādama par žurnālisti vairākos žurnālos un sarakstot atzinību gūstošus stāstus, noveles, memuārus un biogrāfijas. 2006.gadā izdotā grāmata Ēd, lūdzies, mīli 188 nedēļas noturējās The New York Times bestselleru sarakstā.

Bestsellera Ēd, lūdzies, mīli autore sāk interesēties par laulības dzīvi

Kad man rokās tika ielikts Saistību latviskais tulkojums, pēc pirmajiem 10 teikumiem atcerējos galveno iemeslu, kāpēc savulaik priecājos par Elizabetes Gilbertas pirmo grāmatu Ēd, lūdzies, mīli: Gilberta patiesi ir nepārspējami veikla rakstītāja, kura no teju vai katras savas dzīves norises spēj uzburt stāstu.

Ir vajadzīgs arī vērā ņemams atklātības līmenis, lai pēc pirmās grāmatas panākumiem otrās ievadā atzītos: «Nesaprazdama, kā turpināt, es tomēr turpināju.» Iespējams, šis teikums arī raksturo Ēd, lūdzies, mīli turpinājumu labāk, nekā to varētu izdarīt izvērstas recenzijas.

Apbrīnoju misijas apziņu, ar kādu autore sava pasaules slavu ieguvušā darba nākamajā sērijā urbjas cauri laulību pieredzei un tradīcijām kopš Vecās derības laikiem. Un tikai tālab, lai attaisnotu savas precības, kas notiek formālu iemeslu dēļ – lai viņas mīļotais netiktu izraidīts no ASV, kur abi nolēmuši apmesties uz dzīvi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu