Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Pēc ugunsgrēka naktī uz svētdienu, 3.jūliju, Eco Lab ķīmisko vielu noliktavā Rīgā, Ulmaņa gatvē 119, Mārupītē nokļuva bīstamas vielas. Upītē un Māras dīķī konstatētas 360 bojāgājušas zivis. Ķīmiskās vielas nav iespējams savākt, jo tās ūdenī izšķīst. Piesārņotā Mārupīte un Māras dīķis attīrīsies pašattīrīšanās ceļā, skaidro Valsts vides dienests.

Tautas partijas jaunatnes organizācija 9.jūlijā gaidāmajā TP ārkārtas kongresā rosinās partiju likvidēt. Jaunieši neredzot iespējas, kā laikā, «kad ir sākts krusta karš pret veiksmīgākajiem un spējīgākajiem», TP varētu realizēt savu programmu un pastāvēt par partijas idejām. TP likvidēšana ļautu partijai izvairīties no 1,03 miljonu latu atmaksas valsts budžetā par 9.Saeimas vēlēšanu «pozitīvisma kampaņā» pārtērēto.

Saeima noraidījusi apvienības Vienotība sagatavotos grozījumus Saeimas Kārtības rullī, kas paredzēja ieviest jaunu tiešās demokrātijas instrumentu – kolektīvo iesniegumu sistēmu Saeimā. Grozījumi likumā tapuši, par pamatu ņemot līdzdalības platformas Mana balss iniciatīvu Atveram Saeimu, kas ļautu organizācijām un indivīdiem daudz vieglāk ierosināt likumprojektus. Par likumprojekta nodošanu komisijām balsoja Vienotības, VL-TB/LNNK deputāti un neatkarīgais deputāts Visvaldis Lācis, pret vai atturējās Saskaņas centra, Par labu Latviju! un Zaļo un Zemnieku savienības deputāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu