Lidoj krīze puori Latvejai i verās... • IR.lv

Lidoj krīze puori Latvejai i verās…

2
Pauls Raudseps

Premjers Dombrovskis izloba deviņas krīzes mācības, latgaļu jaunieši vienu galveno: «Švoki ir tik tam, kas ir pagaisynuojs ticeibu sev i cereibu iz prišku» 

Tik daudz ir vērots, klausīts, domāts, runāts, varbūt pat sapņots par krīzi, ka kaut kādā brīdī pavedieni sasienas kopējā mezglā un nevaram atturēties uzraksīt vienā rakstā par diviem gandrīz vienlaikus klajā nākušiem izdevumiem, kuri šķiet esam pilnīgi pretmeti. 

Pasaules finanšu krīzes vissmagāk skartās valsts Ministru prezidents (kopā ar pazīstamu ekonomistu) ir uzrakstījis grāmatu How Latvia Came Through the Financial Crisis. Premjerministra vadītās valsts vissmagāk skartā reģiona jaunatne (kopā ar lielu talcinieku pulku) arī ir sagatavojuši izdevumu Es soku, tu soki: puosokys par krīzi

Valda Dombrovska un Vašingtonas prestižā Pītersena Starptautiskā ekonomikas institūta pētnieka Andersa Aslunda grāmatā ir apkopota detalizēta informācija gan par Latvijas iegāzēšanu finanšu krīzē, gan par soļiem, kuri tika sperti, lai to pārvarētu, gan par iemesliem, kāpēc Latvijai nebūtu bijis izdevīgi devalvēt latu, gan par pazīmēm, ka Latvija nav Argentīna, gan par SVF padomiem un Latvijas spēju atkal nokļūt uz izaugsmes ceļa. Nekur citur nav tik īsi un efektīvi apkopota visa svarīgākā informācija par to, ko tautsaimniecība pārdzīvojusi trijos gados. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu