Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts prezidents Valdis Zatlers pirmdien kopīgajā preses konferencē ar jaunievēlēto prezidentu Andri Bērziņu (ZZS) paziņoja, ka gan viņš, gan Bērziņš ir vienisprātis par to, ka atcelt rīkojumu par Saeimas atlaišanas procesa ierosināšanu būtu antikonstitucionāli. Referendums par Saeimas atlaišanu notiks 23.jūlijā. Saeima, aizklāti balsojot, pagājušo ceturtdien ar 53 balsīm ievēlēja Bērziņu par Latvijas prezidentu.

9.jūnijā beidzās Centrālās vēlēšanu komisijas rīkotā parakstu vākšana par Satversmes grozījumu ierosināšanu, kas paredz izglītību tikai valsts valodā. Trijās nedēļās – no 11. līdz 31. maijam – par Satversmes grozījumu ierosināšanu bija parakstījušies 31 116 pilsoņu. Lai Satversmes grozījumus nodotu parlamentam, parakstu vākšanā bija jāpiedalās ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējās vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 153 232 vēlētājiem. CVK savāktajiem vēl tiks pieskaitīti tie vairāk nekā desmit tūkstoši parakstu, kurus savāca Visu Latvijai!

Satversmes tiesa apturējusi tiesneses Vinetas Muižnieces pilnvaras līdz nākamajam kriminālprocesa virzītāja lēmumam. Ģenerālprokuratūra sā-kusi kriminālprocesu par ie-spējamu Saeimas Juridiskās ko-misijas sēdes protokola viltojumu laikā, kad komisiju vadīja toreizējā Tautas partijas pārstāve, pašreizējā Satversmes tiesas tiesnese Vineta Muižniece.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu