Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers nebūs koalīcijas virzīts kandidāts, jo Zaļo un Zemnieku savienība nav viņa ievēlēšanas garants, pagājušo ceturtdien norādīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pēc koalīcijas frakciju kopsēdes ar Zatleru. Savukārt Vienotības līdere Solvita Āboltiņa teica, ka Zatlers būs koalīcijas vairākuma virzīts kandidāts, taču atzina, ka koalīcijai nav 55 balsu, jo Brigmanis negarantē visu savu 22 deputātu atbalstu.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers vērsies Ministru kabinetā ar lūgumu par vienu mēnesi pagarināt darbības termiņu komisijai, kas vērtē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstību amatam. Valdība komisiju nolēma izveidot 15.martā, un tai atzinums par Vilnīša atbilstību amatam bija jāiesniedz līdz 16.maijam. Komisijai jāsniedz valdībai atzinums, vai ir pamats KNAB priekšnieka atbrīvošanai no amata.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu