Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Nams Pakistānas pilsētā Abotābādā, kur pēdējos piecus gadus slēpās pasaulē visvairāk meklētais terorists Osama bin Ladens, pēc viņa nonāvēšanas kļuvis par tūrisma objektu — reizēm ziņkārīgo savācas tik daudz, ka vietējā policija sāk nodarboties ar viņu izdzenāšanu. Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Osamas bin Ladena patvēruma vietā Pakistānā atrastie materiāli liecina, ka al-Qaeda apsvērusi 2001.gada 11.septembra terora aktu desmitajā gadadienā rīkot uzbrukumus vilcieniem ASV. Teroristu organizācija «pētījusi iespēju nolaist no sliedēm vilcienu, sabojājot sliedes, lai vilciens iegāztos ielejā vai no tilta», teikts ASV Iekšzemes drošības ministrijas ziņojumā tiesībsargājošām iestādēm. Al- Qaeda līderi ASV spēki nogalināja 1.maijā bruņotā operācijā Pakistānā.

Grieķijas Finanšu ministrija noliedz, ka valsts apsver iespēju izstāties no eirozonas. Vācijas žurnāla Der Spiegel  tiešsaistes versija pagājušonedēļ ziņoja, ka eirozonas valstu finanšu ministru grupa pagājušo piektdien tikās Luksemburgā, lai apspriestu Atēnu ierosinātu iespēju, kā Grieķijai izstāties no eirozonas, kā arī Grieķijas 327 miljardu eiro parāda restrukturizāciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu