Laimes formula • IR.lv

Laimes formula

5
Aivars Ozoliņš

Latviešu «fašisti» un krievu «okupanti» apvienojas cīņai pret valdību

Klusām un it kā piepeši valdības koalīcijā iestājies miers un līdz šim nepieredzēta saticība. Nekas īpašs it kā nav noticis, tomēr pie varas esošie nupat izskatās esam laimīgi un savstarpēji iecietīgi. Toties opozīcijas politiķi raida spēcīgus vilšanās un neapmierinātības signālus. Tas liek minēt, vai nav mainītas līdzšinējās neformālās vienošanās par varu.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis var justies laimīgs, ka budžeta grozījumi pagājušonedēļ Saeimā aizgāja kā pa diegu. Andris Šķēle no tribīnes runāja laikam piectūkstoš reižu, taču «zaļie zemnieki» neizrādīja ne mazāko vēlmi likt koalīcijas partneriem nervozēt ar kaut vai tikai verbālu atbalstu vismaz kādai no viņa neskaitāmajām ierosmēm. Dombrovskis droši vien laimīgs arī par to, ka laimīgi vai vismaz cerīgi par Latvijas valdības izredzēm izpildīt starptautiskā aizdevuma programmu acīmredzot ir Eiropas Komisijas un Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvji. Bet tie ir tik jancīgā omā, ka nupat tikās ar kriminālnoziegumos apsūdzēto Aivaru Lembergu no provinces pilsētas pašvaldības.

Par to priecīgs arī Lembergs. (Patiesi laimīgs viņš laikam nebūs nekad, jo diezin vai jelkad būs apčakarējis un noslaucis pilnīgi visus.) Ekonomika atlabst un valsts ieņēmumi aug negaidīti strauji, tā ka valdība varbūt varēs atļauties arī nākamgad vēl nereformēt šķībo sociālo budžetu, un viņš nu var sevi slavēt kā pensionāru labāko draugu un aizstāvi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu