Ilze Znotiņa, Ir pirmā abonente • IR.lv

Ilze Znotiņa, Ir pirmā abonente

5
Foto — Indra Sprance
Ieva Alberte

Diez, ko Šķēle demogrāfijas komisijā darīs? Papardes ziedu likvidēs, lai nemāca, kā izsargāties? – tā sarunu iesāk Ilze, jo viņa aktīvi seko norisēm politikā

Savulaik ticējusi, ka Šķēle ir valstsvīrs. Tagad par to pašai kauns. «Ha! TP kongresā meklēs pazaudēto reputāciju! Vai gudrāk nebūtu meklēt tur, kur pazaudēja?» Ilze raksta tviterī. Pat laukos ravējot viņa mēdz telefonā pieslēgties tviterim un nosūtīt uz radio jautājumus. «Man patīk ziņu rašanās process. Un tviterī to var redzēt.» 

Septiņos no rīta – tik agri Ilze abonējusi žurnālu Ir, jo tviterī pamanījusi saiti, kas ziņoja par tādu iespēju. «Tas, ka pēc pārdošanas Diena juka ārā, man šķita traģēdija. Gribēju atbalstīt gan Ir, gan Dienu. Man tas bija svarīgi.» Tā nu ceturtdienu rītos Ilzei ir visvairāk ko lasīt: Ir, Diena un TVIzklaide, Rīgas Viļņi. Vispirms žurnālā Ir viņa izlasa komentārus. Nelasa nedēļas notikumu apskatu: tas viss jau ir zināms. Patīk rubrika Pusdienās un stāsti, kas izraisa līdzpārdzīvojumu. «Par mazajiem, nepopulārajiem cilvēkiem, kuri nemanāmi dara savus darbus.» Ilze raudājusi, lasot par Mārtiņu Freimani, patikuši raksti par Lauri Reiniku un Imantu Ziedoni. «Vīrietis, kurš māk sajūtas izteikt tik precīzi, kā es kā sieviete jūtu!» 

Ilze ir beigusi lietišķos un studējusi psiholoģiju. Aizraujas ar rokdarbiem, restaurē mēbeles un māk arī saremontēt gludekli. Vasarās viņa ir skolotāja bērnu nometnē. Ar vīru nesen nosvinēja sudrabkāzas, ģimenē ir trīs dēli: 24, 23 un 18 gadus veci. Znotiņi dzīvo Rīgā. «Labi, ka nepaņēmām kredītu. Draudzene teica: kāpēc jūs nepērkat māju? Tūlīt visas izpirks. Atbildēju: bet par tādām cenām?» Ilzei sāp, ka daudziem jācīnās par izdzīvošanu, kamēr pie varas esošie zog un mudina taisīt biznesu. «Bet radītājs jau nepelna! Pelna starpposmi: pārvadātājs, iepakotājs, pārdevējs. Mūsu valstī iet kā anekdotē: «Zemnieks aiziet uz pili un stāsta karalienei, ka nav, ko ēst. Viņa atbild: «Jums nav maizes? Nu, tad ēdiet kūkas!».» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu