Noskrējies • IR.lv

Noskrējies

6
Foto — Lauris Vīksne, F64
Ieva Alberte

Pēdējā gada laikā Lauris Reiniks (31) ir sasniedzis un zaudējis vairāk nekā jebkad. Par to arī stāsts. Tas tapa Lietuvā, kur Reiniks kļuvis tik pieprasīts, ka koncertē un plāno izdot albumu

Pulkstenis ir pieci no rīta Kauņas klubā, un Lauris Reiniks man saka: «Tu esi atlaista!» Tas tāpēc, ka nevēlos turpināt uzdzīvi. Tik tālu nu esmu nonākusi, ka mani atlaiž bijušais studiju biedrs, paziņojot, ka tikai slikta žurnāliste vēloties reportāžu beigt jau piecos no rīta. «Tā viņš regulāri atlaiž un pieņem darbā arī pats sevi,» komentē fona dziedātāja Marta Kukarane, kura arī reiz esot atlaista. Vēl pirms mirkļa Marta pasūkstījusies, ka viņai arī nāk miegs un ietu uz viesnīcu kaut kājām, ja vien zābakiem nebūtu pārāk augsti papēži. «Tu man skriesi plikām kājām un dziedāsi himnu!» Lauris krata pirkstu. Reiniks to nedomā nopietni. Viņa maigais skatuves tēls man nekad tā īsti nav līmējies kopā ar viņa humora izjūtu un cinismu.

Reiniks pēc koncertiem nepraktizē ballēšanos. Viņš nav arī klubu cilvēks. Pat Rīgas Pienā un Pērlē nekad dzīvē nav bijis. Uzdzīvei Kauņā ir divi iemesli: pirmkārt, nav jābrauc ar auto uz Rīgu, jo nākamajā dienā jāuzstājas Viļņā vietējos Koru karos, otrkārt, lietuviešu koncertmenedžeris Artūrs nemitīgi uzsauc dzērienus. Un tas viss tāpēc, ka pagājušās nedēļas nogalē notvert Reiniku Rīgā nebija iespējams: Kailie brieži Bauskā, tad divas izrādes Talsos, Kauņa, Viļņa, un šonedēļ jau sākās mēģinājumi Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncertam, kas notiks 11.martā Arēnā Rīga. Pat uz filmas Dancis pa trim pirmizrādi tās aktieris Reiniks neieradās.

Nav ko liegties – Reiniks patlaban ir aktuāls. Kad kāds tipisks Rīgas snobs un pseidointelektuālis, kura dzīve cirkulē starp Osīrisu un JRT, man pavaicāja, vai tiešām žurnāls Ir intervēšot Reiniku, es sapratu, ko viņš ar to domā. Ieteicu viņam turpināt sašust par popmūziku kā tādu, tomēr nevarēju nepiekrist, ka Reiniks ir visur un drusku par daudz: dzeltenā prese naski atainojusi Mūzikas ierakstu gada balvu un Doremi balvu ar mūziķa panākumiem, kur nu vēl Freimaņa bēres. Viens portāls ziņo, ka Reiniks brauc apraudzīt Freimaņa suņa Pepes jaunos saimniekus, otrs novērojis, ka Lauris nebija manāms Eirovīzijas afterpārtijā. Tās visas ir drumslas! Ķeza sākas tad, kad gribu izlasīt kādu «tik atklāts kā nekad» tipa interviju ar Lauri. Nekā. Čušs. Telefonsarunā Reiniks apstiprina, ka pēdējo gadu laikā nav sniedzis garas portretintervijas ne Santā, ne Lilitā, ne Unā, ne Ievā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu