Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Nākamās valdības koalīcijas kodolu veidos apvienība Vienotība un Zaļo un Zemnieku savienība, kuras vēl veiks sarunas par sadarbību ar apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, – tā premjers Valdis Dombrovskis paziņoja pēc tam, kad apvienība Saskaņas centrs pirmdien atteicās iesaistīties sarunās par valdību. Premjers norādīja, ka uz priekšlikumu jauno valdības koalīciju veidot no četrām partiju apvienībām, kurām Saeimā kopā būtu 92 vietas, no SC saņemtas divas atbildes. Pirmā bijusi it kā pozitīva, ar gatavību sēsties pie sarunu galda, taču pirmdien SC paziņojis, ka noraida sadarbības pamatnosacījumus un vēlas sarunas sākt no «baltas lapas». Dombrovskis norādīja, ka Vienotība tam nepiekrīt. «Mēs izteicām priekšlikumu SC gan saistībā ar okupācijas atzīšanu, gan latviešu valodas statusu, par kuriem būtu jāsēžas pie sarunu galda. Šie priekšlikumi ir ļoti fundamentāli.»

Pilsoniskā savienības priekšsēdis Ģirts Valdis Kristovskis vēstulē Satversmes aizsardzības birojam lūdz pārbaudīt Francijas avīzes Le Monde apgalvojumu, ka Eiroparlamenta vēlēšanās PCTVL un Saskaņas centrs tika finansētas no Krievijas. Rakstā teikts, ka Krievija atbalsta Latvijā «Trojas zirgu», kura mērķis ir radīt «VDK republiku». Minēti fakti par to, ka SC un PCTVL uz 2009.gada EP vēlēšanām no Krievijas valdībai pietuvinātām personām vai organizācijām esot saņēmušas attiecīgi 2 200 000 eiro un 500 000 eiro. «Tas apdraud gan godīgu vēlēšanu norisi, gan arī pašu Latvijas valsts neatkarību,» norāda Kristovskis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu