Zelta akcija • IR.lv

Zelta akcija

3
Aivars Ozoliņš

ZZS nebūs ekskluzīvas teikšanas par valdību, ja Saeimā nebūs PLL

Svaru cilātāji Viktors Ščerbatihs un Aivars Visockis pēc vēlēšanām izšķirs, vai Latvija paliks Rietumu parauga demokrātija, vai arī dosies Kremļa apkampienos? Izklausās dīvaini un biedējoši. Taču Zaļo un Zemnieku savienība, kuras vēlēšanu sarakstos ir šie kungi, pašlaik tiek uzskatīta par «zelta akcijas» turētāju – ka tieši tās lēmums veidot valdību vai nu ar Vienotību un VL!-TB/LNNK, vai nu ar Saskaņas centru un Par labu Latviju! noteiks Latvijas valsts virzību nākamajiem vismaz piecpadsmit gadiem.

Saeima ir augstākais likumdevējs, tās deputātu simts pauž Latvijas tautas suverēno gribu. Tādā ziņā deputātam Ščerbatiham ir tieši tāda pati balss kā, piemēram, «zemnieku» priekšsēdim Augustam Brigmanim vai jebkuram citam no Saeimas simta. Vienīgi cienījamo sportistu grūti uzskatīt par likumdevēju. Četru gadu laikā viņš šad un tad manīts Saeimā, taču ne reizi nav pat runājis no tās tribīnes, kur nu vēl, ka būtu iesniedzis likumdošanas priekšlikumus. Un tomēr atkal ir ZZS sarakstā.

Ščerbatihs ir pateicīgs pieminēšanai, taču šai un arī dažai citai partijai tipiskāki ir podziņu spiedēji, kuri nesvīst sporta vai koncertzālēs, bet rātni dirn darbavietā un palaikam pat izrāda likumdošanas iniciatīvu, par kuru pašiem sapratnes tik vien, ka to kādam vajag.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu