Žurnāls: Kāpēc Bērnu slimnīcas ārsti jūtas vajāti? • IR.lv

Žurnāls: Kāpēc Bērnu slimnīcas ārsti jūtas vajāti?

1
Ilustrācija — Image Creator

Pēc tam, kad ar difteriju saslimušais četrgadīgais puisēns nomira, aktivizējušies vakcinācijas pretinieki un sociālajos tīklos nomelno ārstus. Žurnāls Ir skaidro situāciju – kas notika slimnīcā, kā ārsti komunicēja ar vecākiem, ko par ģimenes situāciju saka Madonas novada bāriņtiesa.

Ārsti jūtas vajāti! Tā situāciju Bērnu slimnīcā pēc mazā difterijas pacienta nāves raksturo valdes locekle, reanimatoloģe Zane Straume. «Ir bezspēcības sajūta, ka ļaunumam un tumsai ļauj darīt visu, kas ienāk prātā, un mēs pat īsti nevaram uz to reaģēt. Uzskatām to par melu un dezinformācijas kampaņu, redzamas arī naida runas pazīmes, kas vērsta pret slimnīcas darbiniekiem.»

Septembra sākumā Bērnu slimnīcā nonāca trīs nevakcinēti, ar difteriju inficēti bērni — četrgadīgs zēns un divus un sešus gadus vecas meitenes no vienas ģimenes Gaiziņkalna pusē. Īpaši smagā stāvoklī bija puisēns, par kura dzīvību ārsti cīnījās vairāk nekā nedēļu, bet 16. septembrī viņš nomira. Māsas joprojām ārstējas slimnīcā. Pēc dēla nāves vecāki, ignorējot ārstu iebildumus un atsaucoties uz Pacientu tiesību likumu, aizveda meitas no slimnīcas. Lai panāktu bērnu atgriešanos klīnikā, tika iesaistīta policija, vecākus aizturēja un vēlāk viņiem piemēroja drošības līdzekli — uzturēšanos dzīvesvietā. Savukārt Madonas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja viņiem uz laiku atņēma abu slimo bērnu aprūpes tiesības. Ģimenes aprūpē palika ceturtais bērns, septiņgadīgā meita.

Četru bērnu māte Anna no sarunas ar Ir atteicās, viņas vienīgā intervija publicēta Facebook, kurā viņa soli pa solim izstāsta, kā bērni saslima un kā ģimene meklēja mediķu palīdzību.

Madonas novada bāriņtiesa par aizgādības tiesību atjaunošanu vecākiem lems 3. oktobrī. Bērnu slimnīca vērsusies policijā saistībā ar vairākām publikācijām interneta portālos, ar kurām tiek celta neslava slimnīcai un tās personālam.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (1)

Uldis.M42 pirms 2 stundām

Ne tieši bērnu slimnīcas mediķi, bet visa medicīna, ieskaitot arī iepriekš minētos, kas, rupji pārkāpjot hipokrāta zvērestu, aizgāja morālo kropļu – Covid afēristu un marodieru, kas no medicīnas saprot tik pat cik no kultūras, ekonomikas, izglītības, enerģētikas, sabiedriskās kārtības, valsts drošības, ārlietām, jurisprudences, lauksaimniecības, pavadā, viennozīmīgi ir vainojami pie tā, ka ir zaudēta sabiedrības uzticība un tagad tie arī būs atbildīgi par visām turpmākām nāvēm, kā rakstā aprakstītā.
Par 21. gadsimta lielāko noziegumu pret cilvēci es jau uzrakstīju: https://pietiek.com/raksti/atklata_vestule_latvijas_valsts_prezidentam_vissvarigaka_ir_visas_sabiedribas_testesana_un_laiciga_arstesana/, kad tikai vēl biju gatavs nobučot 50 gadīgu tantuku, lai inficētos, dabūtu QR code un lai nolādēties izdzimteņi vairs nevarētu turpināt mani stigmatizēt. Dievs stāvēja klāt un es SARS vīrusu saķēru tāpat. Pēc izslimošanas, kuras laikā es, protams, nevērsos pie ārstiem, lai lieki nenoslogotu Latvijas jau tā izvaroto medicīnu, mana pārliecība tikai nostiprinājās.
Ko varu ieteikt mediķiem kā padomu, lai tie kaut nedaudz reabilitētos, eitanāziju tiem, kuri gribēja visu sabiedrību nošpricēt līdz nāvei un ja es zinu, tad izstudējuši ārsti vēl labāk par mani zin, kā to izdarīt, lai viss būtu čikeniekā.

0
0
Atbildēt

0

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu